Contact|

Kindcentrum Congres


20 april 2021 | Utrecht

2. Talenten ontwikkelen met Wetenschap & Techniek? Ervaar het zelf!

Ir. Karin van Zwetselaar, inspirator en ontwikkelaar voor Wetenschap & Techniek en Onderzoekend & Ontwerpend Leren, Jet-Net & TechNet.
Carla Roos, senior projectleider, Jet-Net & TechNet.


Werkvorm: Workshop.
Doelgroep: Primair onderwijs en speciaal onderwijs.
Leeftijdscategorie: 4-7 en 8-12 jaar
Leerdoelen: Deelnemers maken kennis met wetenschap- en techniekonderwijs volgens de methodiek van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Je gaat in deze workshop aan de slag met onderzoeks- en ontwerpvragen en ervaart zelf hoe je van een vraag of probleem tot een antwoord of oplossing komt. Na afloop ontvang je een set praktische lesideeën die je de volgende dag in je eigen klas kunt gebruiken.
 
Nieuwsgierigheid en verwondering liggen aan de basis van talentontwikkeling bij kinderen. Onderzoekend & Ontwerpend Leren stimuleert leerlingen om met hun eigen interesses en creativiteit aan de gang te gaan. Tijdens deze workshop ervaar je wat je als leerkracht kunt doen om de radertjes bij kinderen op deze manier in beweging te krijgen.
We gaan in op de theorie van Onderzoekend & Ontwerpend Leren en de verschillende stappen in de leercyclus die daarbij horen. Daarna gaan de handen uit de mouwen en ga je zelf aan de slag. Je gaat naar huis met een set praktische lesideeën die je direct de volgende dag in je eigen klas kunt gebruiken.