Contact|

Kindcentrum Congres


21 april 2022 | Utrecht

20. Leidinggeven aan een IKC

Jos van Zutphen, directeur Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden en docent aan de opleiding leidinggevende IKC bij AVANS+.
Drs. Frank Studulski, adviseur / procesbegeleider / onderzoeker bij Sardes en docent aan de opleiding leidinggevende IKC bij AVANS+.

Werkvorm: Interactief overleg (rollenspel).
Doelgroep: Niet gebonden.
Leeftijdscategorie: Niet leeftijdsgebonden
Leerdoelen

  • Oriëntatie op verschillende leiderschapsmodellen
  • Verkennen van educatief ondernemerschap
  • Reflectie op voorbeelden uit de praktijk

Hoe geef je goed leiding aan een IKC, welke competenties verwachten we van een IKC directeur? Welke management filosofie zou je willen toepassen? Hoe geef je leiding aan twee culturen? Welke typen IKC directeuren zijn er? En wat is effectief? Een IKC directeur worden is voor de één een grote stap, voor de andere een volgende stap in de ontwikkeling. In onze beleving vraagt het vooral educatief ondernemerschap. Maar wat is dat en kun je het leren? Wat zit er in de gereedschapskist van de IKC-leider? In deze workshop bieden we jou een beter zicht op de verwachtingen die er zijn over de leidinggevende functie van een IKC. We bekijken een functieprofiel en wat dat zou kunnen betekenen voor jou! We kijken naar do's and don’ts. Er is zeker ook ruimte voor uitwisseling van ervaringen en neem je als deelnemer zeker wat mee! 
Jos van Zutphen en Frank Studulski zijn docenten aan de AVANS+ opleiding leidinggevende IKC (ProQualis). Jos van Zutphen is ook directeur van de Wijde Wereld in Uden – hij spreekt dus uit eigen ervaring. Frank Studulski werkt bij Sardes.