Contact|

Op weg naar een kansrijk en inclusief kindcentrum


8 november 2023 | Bussum

5. Starten met een IKC

Hoewel er al veel kindcentra in ontwikkeling zijn in Nederland, zijn er ook plekken waar men nog helemaal aan het begin staat. Wat is de beste eerste stap? Hoe en waarmee ga je daarna verder??

 

Als kinderopvang en school wil je het beste voor ieder kind. Je wilt een kindcentrum dat een veilig en uitdagende plek is voor alle kinderen, waar voor ouders fijne service te vinden is en waar ontwikkelkansen zijn voor de professionals. Je wilt een plek waar de brede talentontwikkeling van ieder kind gestimuleerd wordt, en waar ouders, medewerkers én hun talenten van betekenis zijn. Een plek waar onderwijs, ontwikkeling, ondersteuning, opvoeding en ontmoeting voor 0 – 12 jarigen samenkomen in één kindcentrum met één pedagogisch - didactische aanpak, onder één regie en liefst onder één dak. Inspiratie is een goed begin, maar hoe ga je vanaf daar verder? Er komen veel vraagstukken op je weg en ondertussen gaan de dingen van alledag gewoon door...

Christy Pach neemt je mee in de bouwstenen waarmee je de benodigde stappen kan zetten voor de vorming van een kindcentrum: van inspiratie naar realisatie & van visie naar praktijk.

 

Christy Pach is Teamcoach en organisatieontwikkelaar. Zij is ambassadeur bij de Vereniging Netwerk Kindcentra en werkt samen met VNK-partner BureauKIKKEN in het ‘Leerarrangement voor kindcentrum van de toekomst’.